Перманентен грим - за и против

Перманентен грим - за и против

 

В света на козметиката и гримьорството има една тема, с която не всички са очаровани и това е темата за перманентния грим. Има две основни тези като едната е подкрепа, а другата против и днес, с помощта на експертите от FioreMakeUp.com ще разгледаме и двете страни, за да вземете едно по-образовано решение дали да се възползвате от перманентния грим.

 

Дискусия за грим, който не се маха – добра идея ли е

 

Това, което поляризира хората при тази тема реално е именно перманентността на грима и това, че след като се постави, е изключително трудно да се махне. Под перманентен грим се има предвид татуировки на конкретни части на лицето, очите и веждите и има причини не малко хора да се възползват от подобна услуга.

 

Кога е добра идея

 

Това да татуираш очна линия, линия на вежди или устни си е доста голяма инвестиция, не само откъм пари, но и реално като решение. Подобни решения са добри само единствено ако сте напълно сигурни, че искате тази конкретна форма, понеже се чувствате комфортно с нея, смятате, че изглеждате добре и искате да си спестите усилия и време.

 

Наистина, има хора, които просто не искат да се занимават с поддръжка на един и същи стил, които носят вече дълги години, за това вземат решение за постоянното присъствие. По този начин, реално, те могат да си спестят излишни посещения при козметици, което спестява време и най-вече пари.

 

Една процедура на вежди и очна линия, прецизно направени, може да излезе доста скъпо, а чрез курсове за перманентния грим си спестявате тази грижа и запазвате точно вида, които искате.

 

Кога не е практичен и трябва да се избягва

 

Подобна инвестиция не е никак практична, ако все пак искате да имате свободата на избор след време. Ако не сте сигурни и нямате конкретно желание, с което сте напълно на 100% сигурни, че искате да останете до края на живота си, то тогава не е желателно да поемате подобна стъпка.

 

Реално, татусите са перманентни или дългосрочни, та дори доживотни, тъй като корекция с лазер е скъпа, болезнена и оставя белези. Друг е момента, че един татус, без значение колко е обикновен, има нужда от освежаване, тъй като избледнява и започва да променя цвета съм, предимно към зеленикаво, особено ако е черно или тъмно кафяво.

 

Факта, че трябва да се обновява, за да поддържа своят вид, означава, че е една постоянна инвестиция, а не всички имате средствата да я направят. Реално, поради своят перманентен характер, подобен вид грим не се препоръчва за хора с тенденцията за спонтанност и непостоянство.

 

Не е и желателно да се ползва ако все пак искате да запазите способността си да променяте грима си според настроението или повода.





{START_COUNTER}